Glädjeflickorna
Det var visdomens tid, det var oförnuftets tid, det var tid att stråla som tusen solar på molnig poddhimmel. Flickvänsmaterialet, Lady Dahmer, MondoKanel kommer i dina öron som ditt ex kom i ditt öga. ------------------------- Intromusik: "Håll käften" av Luntgatan Girls. https://soundcloud.com/luntgatangirls http://luntgatangirls.se

Categories

feminism
general

Archives

2016
February

2015
November
October
April
March
February
January

2014
December
November
October

February 2015
S M T W T F S
     
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Syndication

Direct download: Gldjefickorna_-_Avsnitt_16_-_fatshame.mp3
Category:general -- posted at: 9:35am EDT
Comments[0]

Lyssnare, god morgon. Ni är vakna. Ni har vaknat till en värld av kaos. Lyssnare, detta är avsnittet ni ångrar att ni önskat, detta är avsnittet ni drömt att ni skulle få uppleva utan att inse att det var en mardröm i fårakläder. Lyssnare, betala i kassan för att komma in, be till gud att bli utsläppt. När ni slutar skrika kan ni tala om det. (Cue, Serge Gainsbourg.)

Lyssnare, jag talar om Lisas fyrtio minuter långa försvarstal om sexig, smutsig underhållning, jag talar om köttslig lusta och kättjans kärlek, jag talar om problematik och romantik, och ni talar om inget annat under hela veckan. Vi pratar underhållning och som vanligt går tankarna genast till porr porr PORR, och diskussionen följer för en gång skull tankens vandring.

Våra glädjeflickor är oense, gräl, passion, kött, hat. Detta är avsnittet där allt faller samman som ett imploderat anus eller en besviken ungflicksdröm om köttets kärlek.

Majsan är på plats i studion med klass som en tjugofyraårig neurotisk, blond, levande Peter Cushing, caramba lyssnare, vilket dragplåster! Spänn fast säkerhetsbältet och kyss den goda smakens skinkor farväl. Puss puss!

Direct download: Gldjeflickorna_-_Avsnitt_15_-_Porrens_eldsjlar.mp3
Category:general -- posted at: 7:30am EDT
Comments[0]

Lyssnare, ställ ner din take away-kopp, tugga ur din köpemacka, fimpa din cigg. De förstör bara dina tänder ändå, och vem har råd att gå till tandläkaren såhär efter jul, som vore du kungen himself?

Ekonomista sista, ta efter majestätet på det billigare sättet, låt kroppen vila i tre slitna Glädjeflickor, utnötta av livet och männen. Idag diskuteras klass, pengar och mat, tre favoritämnen för livsnjutare. Vem är förvånad att alla tre dels har fattig bakgrund, dels har rikt intresse av mat? Vem är förvånad att alla tre ogillar DN:s spartips och medelklassens självgoda antagande att människor förtjänar sina liv?

Dessutom blir Lisa förbannad på människor med dyrt fredagsmys, som om det inte fanns nog att vara förbannad över här i världen som det är. Lyssnare, sluta plugga till revisor och börja plugga dina lurar i podden. Det du förlorar på ekonomi vinner du på empati.

--------------------------------------------------------------

Tack till Luntgatan Girls vars musik vi fått låna! Låten "Håll käften" kan ni lyssna på i slutet av avsnittet.

Direct download: Gldjeflickorna_-_Avsnitt_14_-_Lattekommunismen.mp3
Category:general -- posted at: 7:03pm EDT
Comments[0]

Välkommen, lyssnare, till ett very special avsnitt. Med oss i studion (och våra svarta små hjärtan) Fanny Åström, den misslyckade heterokvinnan som alla beundrar.

Går det att göra sig fri från män? Alla tänker tanken och suckar längtande till pensionen då männen äntligen dör och vi får leva tillsammans i kärleksvinklasar. Vi pratar realitet och dröm, vi pratar vänskap och kärlek. Vem vill ens leva med manlig vänskap i 40 år, vi bara frågar men sneglar oss omkring med skuldmedvetna ögonkast mot bekräftelsen att vara den vettiga kvinnan.

Vi svarar även på frågan om männen borde inkluderas mer i feminismen. Gissa svaret, lyssnare. Den som gissar rätt innan lyssning får en dunk i ryggen och ett SCUM-citat i nacken. Smekningar!

--------------------------------------------------------------

Tack till Luntgatan Girls vars musik vi fått låna! Låten "Håll käften" kan ni lyssna på i slutet av avsnittet.

 

Tack till Fanny Åström som ville vara med. Fanny bloggar på arsinoe.se och twittrar under @sinoes 

Direct download: Gldjeflickorna_-_Avsnitt_13_-_Hoes_before_bros.mp3
Category:general -- posted at: 5:46am EDT
Comments[0]

1